Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Dit jaar is het thema ” Kanker en gezin”.  Poppy’s opent de deuren voor iedereen die geraakt is door kanker en vooral gezinnen zijn van harte welkom. Bij Willemsen Sport kunnen kinderen en jongeren om 14.30 uur samen met hun ouders deelnemen aan een boksclinic en ook in ons centrum zijn er activiteiten voor het hele gezin. Wees welkom!

 

Thema’s

Dit jaar kiest Poppy’s voor het thema “Kanker en gezin.” Als een van de gezinsleden kanker krijgt heeft dat een impact op alle gezinsleden. Graag verwelkomen wij hen bij Poppy’s om deel te nemen aan activiteiten en contact te leggen met gezinnen die in een soortgelijke situatie zitten. 

In 2019 stonden de zogenoemde ‘late gevolgen’ van kanker centraal. In 2021 was het thema: ‘Kanker zet je wereld op zijn kop. Kijk wat jij kunt doen.’ En in 2022 was het thema: “Aandacht voor kanker. Juist nu.” Dit verwijst uiteraard naar de corona-pandemie.

Samenwerkende organisaties 

In Nederland spannen vele organisaties zich in om mensen met kanker en hun naasten de zorg, begeleiding en ondersteuning te bieden waaraan zij behoefte hebben (bron). Inloophuis Poppy’s is voor Oosterhout e.o. de ontmoetingsplaats voor wie geraakt is door kanker. Je kunt bij ons terecht voor een luisterend oor, informatie, ontmoeting en activiteit. Ook sparren wij graag met onze partners in zorg en welzijn. Neem gerust contact met ons op via info@inloophuispoppys.nl of kijk op deze website en Facebook voor meer informatie.