Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker – én voor hun naasten of nabestaanden – te onderstrepen.

 

Thema’s

In 2019 stonden de zogenoemde ‘late gevolgen’ van kanker centraal. Voor veel mensen die kanker hebben gehad, wordt het leven nooit meer zoals het was. Zij worden onder meer belemmerd door vermoeidheid, angst voor terugkeer van de ziekte, verminderde concentratie of relationele problemen

In 2021 was het thema: ‘Kanker zet je wereld op zijn kop. Kijk wat jij kunt doen.’

En in 2021 is het thema: “Aandacht voor kanker. Juist nu.” Dit verwijst uiteraard naar de corona-pandemie.

Samenwerkende organisaties 

In Nederland spannen vele organisaties zich in om mensen met kanker en hun naasten de zorg, begeleiding en ondersteuning te bieden waaraan zij behoefte hebben (bron). Inloophuis Poppy’s is voor Oosterhout e.o. de ontmoetingsplaats voor wie geraakt is door kanker. Je kunt bij ons terecht voor een luisterend oor, informatie, ontmoeting en activiteit. Ook sparren wij graag met onze partners in zorg en welzijn. Neem gerust contact met ons op via info@inloophuispoppys.nl of kijk op deze website en Facebook voor meer informatie.