Graag laten wij Mark Buijs, burgemeester van Oosterhout, aan het woord:

De afgelopen maanden bel ik veel mensen die geraakt zijn door corona. Ik vraag hoe het met ze gaat. Ik merk dat deze gesprekken heel waardevol zijn, dat het veel met hen en mij doet. Ik krijg er veel reacties op terug, dat het fijn is om met een buitenstaander te praten, dat je een schouder aangeboden krijgt uit onverwachte hoek en dat het soms ook wat afleiding is.

Het kan soms moeilijk zijn om iedere keer weer familie of vrienden met je verhaal op te zadelen. Tuurlijk staan deze mensen graag bij je stil. Maar soms is het voor de patiënt of familie juist fijn om eens met iemand anders te praten. Die de tijd neemt om te luisteren en je te horen.

En dat is met de ziekte kanker niet anders. Sterker nog, vaak ben je lang onderweg. Bovendien is deze vreselijke ziekte bij iedereen dichtbij; iedereen kent wel iemand die… Poppy’s biedt dan die schouder, die geïnteresseerde buitenstaander, de vrijwilligers voor klusjes of gewoon het samenzijn. Het is een mooi club met vrijwilligers en die verdient mijn complimenten. Ik ben daarom toegetreden tot het comité van aanbeveling.

Ik zie er naar uit om af en toe naar binnen te lopen in de Mathildastraat en samen met deze groep vrijwilligers te sparren over kansen en mogelijkheden. Misschien wordt het pakket van onderwerpen wel verbreed en kan Poppy’s in de nazorg na corona iets voor onze Oosterhouters betekenen. In Oosterhout doen we meer voor elkaar. Ik ben er trots op.

Mark Buijs
Burgemeester van Oosterhout

Tekst bij de foto:

“In Oosterhout zijn, krijgen en doen we meer voor elkaar. Poppy’s is daar een prachtig voorbeeld van. Door samen naar elkaar te luisteren en waar mogelijk te helpen, zorgen we voor een mooier Oosterhout. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Oosterhout, meer voor elkaar.”