Lezing Kanker en het gezin

Wanneer

15/02/2023    
19:30 - 21:30

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Inloophuis
Mathildestraat 69, Oosterhout

Evenement type

Lezing: ‘Kanker en het Gezin’

door Dineke Verkaik

‘Wat is de impact van kanker op een gezin – met name op de kinderen?’

Als je als vader of  moeder van een (jong) gezin de diagnose kanker krijgt, staat je leven en dat van je gezin meteen behoorlijk op z’n kop. Er verandert veel voor alle gezinsleden. De normale opvoedingstaken voor de ouders blijven bestaan. Maar vanwege de ziekte komen er ineens nieuwe taken, vragen en uitdagingen bij.

Hoe ga je om met alles wat er op je afkomt? Wat vertel je de kinderen? Er bestaat geen draaiboek voor het omgaan met alle veranderingen na de diagnose. Ervaringen van gezinnen die hier eerder mee te maken kregen kunnen je er wel bij helpen.

In haar presentatie gaat Dineke in op het belang van ‘voorbereid zijn’ en biedt ze concrete handvatten en tips voor ouders, kinderen en andere mensen rondom het gezin.
Ze maakt hierbij op een toegankelijke manier gebruik van informatie uit wetenschappelijk onderzoek.

Drs Dineke Verkaik werkt als orthopedagoog-generalist voorGGZ Centraal. Eerder was zij verbonden aan de opleiding Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Zij heeft toen onderzoek gedaan naar de gevolgen voor het gezin als een van de ouders kanker heeft.

In opdracht van Pink Ribbon heeft zij samen met Paul Boelen, hoogleraar klinische psychologie bij de Universiteit Utrecht , op basis van dit onderzoek en vele gesprekken met ouders en gezinnen, twee boeken over dit onderwerp geschreven:
“Wanneer je als ouders kanker hebt”, een praktische gids met veel informatie, ervaringsverhalen en oefeningen.
“Wanneer je vader of moeder kanker heeft”, een werkboek ter ondersteuning voor kinderen van 6-14 jaar die een ouder met kanker hebben.

Geef je wel even op via onze website. Natuurlijk is er gelegenheid tot napraten.

Woensdag 15 februari 2023
Lezing: 19.30-21.00 uur
Inloop vanaf 19.00 uur

 

 

 

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.