Datum/Tijd
21/06/2023
19:30 - 21:00

Locatie
De schellenboom

Categorieën


Operaties, chemotherapie en bestraling zijn bij de meeste mensen bekend als behandelingen bij kanker. Immunotherapie is dat veel minder, terwijl deze behandelvorm in de laatste jaren steeds vaker ingezet wordt. Bij immunotherapie wordt het eigen afweersysteem van de patiënt gestimuleerd om de kankercellen aan te vallen en te vernietigen. Vaak met succes. Maar ook deze behandeling heeft bijwerkingen en kan niet bij alle vormen van kanker ingezet worden.

Twee medisch specialisten verbonden aan het Amphia ziekenhuis, mevrouw Stevense-den Boer internist oncoloog en de heer K. van der Leest longarts,  zullen in hun presentatie uitleg geven over immunotherapie: wanneer het ingezet kan worden en welke bijwerkingen er kunnen optreden. Ook zullen zij ingaan op de resultaten van immunotherapie en de te verwachten toekomstige ontwikkelingen.
Uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Dr. M. Stevense-den Boer is internist-oncoloog in het Amphia ziekenhuis bij de afdeling Oncologie en het Immunotherapiecentrum. Haar expertise is immunotherapie, melanoom, blaas- en nierkanker en borstkanker. Dr. K. van der Leest, is als longarts eveneens verbonden aan het Amphia ziekenhuis. Hij is specialist op het gebied van longoncologie en betrokken bij het Long Oncologisch Centrum en het Immunotherapiecentrum.

Aanvang lezing: 19.30 uur
Inloop: vanaf 19.00 uur

 

 

 

 

Reservering

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.