Datum/Tijd
27/03/2019
19:30 - 21:30

Locatie
Inloophuis Poppy's

Categorieën


‘Over levenskunst. Zingeving in tijden van ziekte.’

‘Soms, een enkele keer,
met heel veel moeite en voornamelijk toevallig,
lukt het iemand
om met beide armen zijn verdriet te omvatten’.

[Toon Tellegen. Uit: ‘Als wij vlammen waren’. ]

Leven is onderweg zijn. Als alles goed gaat, leef je gericht op de toekomst, kijk je soms achterom. Maar als je ziek wordt, dringt het hier en nu zich aan je op. In tijden van crisis of verdriet zijn de gewone antwoorden niet altijd voldoende. Dan stelt het leven je ineens grote (levens)vragen. Dat is waar zingeving om gaat: over het leven, jouw leven, en de antwoorden die je zoekt. Zingeving zit echter ook in alledaagse dingen, die voor jou van waarde blijken te zijn. Te belangrijk om aan het toeval over te laten!

We maken een ontdekkingsreis langs levensbeschouwelijke verhalen en bronnen waar mensen zich door gesterkt voelen. Omdat zingeving alles te maken heeft met zin zoeken en zin vinden, gaan we ook zelf aan het werk. Met creatieve oefeningen verkennen we de vragen: Wat is voor jouw de moeite waard om te koesteren? Hoe ziet jouw ‘schatkaart’ eruit? Ik hoop je te ontmoeten.

Beatrijs Hofland (1975) is geestelijk verzorger bij Stichting Groenhuysen. Ze begeleidt mensen voor wie het leven niet meer zo vanzelfsprekend is. Ze heeft ruime ervaring in palliatieve zorg, oncologie, revalidatie en geriatrie. Ze heeft een eigen praktijk en schrijft voor haar vakgebied en geeft lezingen en workshops op het gebied van mindfulness en zingeving.
In 2018 heeft ze ook een rouwgroep binnen Poppy’s begeleid.

Inloop: 19.00 uur
Lezing: 19.30 uur

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

 

 

Reservering

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.