Datum/Tijd
13/11/2019
19:30 - 21:00

Locatie
Inloophuis Poppy\'s

Categorieën


Verlies van gezondheid; een rouwproces

https://praktijkverder.nl/wp-content/uploads/2018/06/2.PRAKTIJKVERDER-HOMEPAGE-4.jpg

 

Als je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker, verlies je daarmee ook je gezondheid. Wanneer je iets verliest wat je dierbaar is, kom je in een rouwproces. Rouwen kent geen eindpunt en is nooit afgelopen, klaar of verwerkt. Het is persoonlijk en uniek; iedereen doet dit anders en op eigen wijze.

Tijdens deze avond staan we stil bij de impact die de diagnose kanker heeft op de patiënt en zijn naasten. Veel mensen zeggen; ‘ik weet wie ik was voor de diagnose, maar wie ben ik nu?’ Het verlies blijft een wezenlijk deel uitmaken van wie je bent. Het kan dus niet worden ‘verwerkt’. Dit impliceert immers dat wanneer je genoeg je best doet en hard genoeg werkt, het verlies ooit weg zal gaan. Hoe kun je het verlies verweven in je leven zodat het onderdeel wordt van jouw verhaal en een onderdeel van jezelf, zonder dat alle gevoelens je steeds opnieuw overvallen? Hoe ga je om met rouw? En wat is rouwen nou eigenlijk precies?

Deze avond wordt verzorgd door Joni Rappange, zij is psychosociaal therapeut en gespecialiseerd in rouw &  verliesbegeleiding. Zij heeft haar eigen praktijk; Praktijk Verder: www.praktijkverder.nl

Welkom vanaf 19.00 uur
Lezing vanaf 19.30 uur

De deelname is gratis, we stellen het wel op prijs als u zich aanmeldt.

 

Reservering

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.