Ons team van gastvrouwen en gastheren (het gastteam) komt regelmatig bij elkaar om “up-to-date” te blijven. Ze bespreken met elkaar hoe het gaat, wat beter kan, etc. Nieuwe gastteamleden maken kennis met de anderen en worden wegwijs gemaakt in het team. En soms worden er nuttige workshops en lezingen gegeven, zodat de kwaliteit van ons gastteam blijft.

Bij de laatste bijeenkomst van het gastteam (op 17 november 2021) maakte nieuwkomer Anja Fikke een leuk verslagje:

‘Susan opende met een welkomstwoord onder het genot van een kopje thee of koffie met een lekker stukje taart. Daarna deden we een kort voorstelrondje wat voor mij erg prettig was omdat ik hier nieuw ben. Sommige mensen kende ik al en de overige heb ik nu mogen leren kennen.
Thema van de avond was: “Eerste indruk van een gast: hoe werkt dit?”
Susan gaf uitleg en daarna werden we aan het werk gezet in 3 groepen van 2 personen. We moesten zoveel mogelijk punten benoemen die bij de volgende thema’s pasten: 1. praktisch, 2. emotioneel en 3. informatief.
Na een kwartier met elkaar gebrainstormd te hebben, wisselden we van onderwerp om bij elkaar de punten aan te vullen, totdat alle drie de punten aan de beurt waren geweest. Daarna werd de inventarisatie gepresenteerd door Susan en deze punten werden uitvoerig besproken met elkaar.
Voor mij was het een leerzame en interessante avond. Er heerste harmonie en ik vond het een fijne groep mensen om mee te mogen werken. Er is ontzettend veel ingebracht waar we als team fijn mee aan de slag kunnen.’