Binnenkort start een nieuw initiatief van Willemsen Sport i.s.m. Poppy’s. Gasten van Poppy’s (mensen die kanker hebben of ervan genezen zijn) kunnen dan 12 keer gratis in een kleine groep een uur gaan bewegen onder vakkundige begeleiding. De bedoeling is om weer vertrouwen in je lichaam te krijgen door verantwoord te bewegen en zodoende weer kracht en een betere conditie te krijgen.

Allerlei onderzoeken hebben al aangetoond dat bewegen de kans op kanker verkleint. En ook zullen mensen een behandeling tegen kanker beter doorstaan en naderhand sneller opknappen.

“Als commercieel bedrijf doen wij ook graag iets goeds voor de samenleving. En toen een vrijwilliger van Poppy’s ons vroeg of wij iets konden betekenen voor de gasten van Poppy’s hebben wij een plan bedacht.” Aan het woord is Jorn Bode, manager van Willemsen Sport in Oosterhout. Een van zijn medewerksters, Ingeborg Maibaum, werd ingeschakeld om wekelijks gepersonaliseerde bewegingslessen te gaan geven voor de gasten van Poppy’s.

Ingeborg: “Ik heb zelf kanker gehad. De ziekte zelf, de behandeling en alles eromheen vormen een enorme aanslag op je fysieke en psychische gezondheid. En omdat ik toch op een punt in mijn leven stond waarop ik bewuste keuzes wilde maken, besloot ik een gespecialiseerde opleiding te gaan doen.”

Ingeborg rondde de opleiding Fitnesstrainer Oncologie met zeer goed resultaat af.

Ingeborg: “We willen op de eerste plaats een drempel wegnemen. Mensen met kanker zijn vaak enigszins vervreemd van hun eigen lichaam. Het kost moeite om dat zelfvertrouwen weer terug te vinden. Wij helpen daarbij. We bekijken per persoon wat de mogelijkheden en beperkingen zijn. Daarom doen we vooraf ook een intake.”

Dus vanaf 4 oktober iedere dinsdag van 13.00 tot 14.00 uur bij Willemsen Sport, Van Duivenvoordestraat 1A in Oosterhout. De eerste 12 lessen zijn gratis. Daarna staat het iedereen vrij om er (betaald) mee door te gaan of ermee te stoppen.

Aanmelden door een mailtje te sturen aan: info@inloophuispoppys.nl