Het inloophuis

In het Inloophuis ben je te gast in een gezellige huiselijke omgeving. Je kunt er gewoon even binnen lopen. Of de hele dag blijven. Het is een plek om op verhaal te komen of om je verhaal te vertellen. Een plek voor een goed gesprek met een van de gastvrouwen of gastheren, of met jouw medegasten.

Poppy’s is gevestigd in het centrum van Oosterhout, aan de Mathildastraat 69. Het huis is in Oosterhout, maar het is zeker ook bedoeld voor inwoners van omliggende gemeenten. Onze gasten komen uit de hele ‘Amerstreek en omstreken’.

In het huis is ruimte voor ontmoetingen, samenzijn en activiteiten. De huiskamer heeft gezellige zitjes en een eetkeuken. Buiten openingstijden vinden hier groepsactiviteiten plaats, zoals workshops, lezingen en cursussen. Bij mooi weer zit je lekker buiten op onze patio.

De inrichting is tot stand gekomen dankzij de inzet van onze vrijwilligers, en met de hulp van professionals die Poppy’s een warm hart toedragen. Het huis is goed toegankelijk voor mindervaliden.

Gastvrouwen en gastheren

Onze gastvrouwen en gastheren zijn er voor de gasten. Zij zijn geen professionele hulpverleners, maar betrokken en getrainde mensen die je op je gemak stellen en een luisterend oor bieden. Zij hebben een gedegen basistraining gevolgd vanuit IPSO, de brancheorganisatie van inloophuizen en psycho-oncologische therapeutische centra. Met hun warme persoonlijkheid zorgen zij voor een goede sfeer. Zij kunnen zich inleven in de ervaringen van de gasten. 

Dit zeggen onze gasten:

‘Het is alsof je in een warm nest komt.
Je kunt praten over je ziekte, maar ook over andere dingen.

Je pept elkaar een beetje op.
Je zit allemaal in hetzelfde schuitje: je wilt allemaal overleven.’


‘Bij Poppy’s heb je een plek voor jezelf.
Waar mensen zijn die begrijpen wat je hebt doorgemaakt.
Je hoeft niets te vertellen.
Maar als je wilt kan het wel.’

 

Inloophuis Poppy’s
Mathildastraat 69
4901 HC Oosterhout
info@inloophuispoppys.nl
06 – 81 30 97 70

Openingstijden:
Maandag: 13.30 – 16.00 uur
Dinsdag: 10.00 – 12.00 en 13.30 – 16.00 uur
Donderdag: 10.00 – 12.00 en 13.30 – 16.00 uur

Op vrijdag is het Inloophuis gesloten, wel zijn er op vrijdag regelmatig activiteiten.
Check de activiteitenkalender voor ons uitgebreide aanbod!