Op 20 december vindt van 18.00 – 20.00 uur weer de Lichtjesavond plaats op begraafplaats Leijsenakkers. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement worden talloze kaarsen ontstoken voor iedereen die wij willen herinneren.

Lichtjesavond is een indrukwekkend moment van stilstaan en herinnering. Meer informatie vindt je hier.

Traditioneel zijn er voor Lichtjesavond altijd kaarsenzakken met mooie kleuren, spreuken of berichten. Ook dit jaar mag ons Inloophuis deze zakken verzorgen. Tijdens de avond worden de kaarsenzakken door onze vrijwilligers neergezet op het afscheidsplein op de begraafplaats. We vullen ze met zand en een brandende kaars die de versiering prachtig verlicht.

Kaarsenzakken zijn nog verkrijgbaar bij ons Inloophuis tijdens openingstijden en tijdens de Lichtjesavond zelf (dus op de begraafplaats) voor €2,50 per stuk. Met de aanschaf van een kaarsenzak steun je ons Inloophuis.

“Het idee achter de lichtjesavond, die in 2005 voor de eerste keer georganiseerd werd, is dat mensen in de donkere dagen aan het einde van het jaar veel minder gelegenheid hebben de begraafplaats te bezoeken. Na werktijd is het immers te donker om nog naar een graf te gaan. En dat terwijl juist in de maand december mensen vaak behoefte hebben om troost te zoeken. Een moment van aandacht en een warme ontvangst op de begraafplaats kan hierbij een lichtpuntje zijn.”