Leestip: De roman ‘Wat het hart kan horen’

In deze nieuwe rubriek deelt een lezer van deze nieuwsbrief een tip voor een boek, CD, film of iets anders dat echt een aanrader is. Onze vrijwilligster Ludy tipt de roman ‘Wat het hart kan horen’ van Jan-Philipp Sendker. Ludy:

Dit boek is een roman over een dochter die op zoek gaat naar haar vader die 4 jaar geleden ineens spoorloos is verdwenen. Ze vindt een oude liefdesbrief van haar vader en deze brengt haar naar een bergdorp in Birma. Daar ontmoet ze een geheimzinnig persoon die haar veel persoonlijke details van haar vader kan vertellen. Ze vraagt zich af hoe hij die dingen allemaal kan weten. De persoon neem haar mee in een verhaal over twee geliefden. Een man en een vrouw die door omstandigheden veel moeten missen maar elkaar perfect aanvullen en toch gelukkig zijn. Een verhaal over geduld, hoop en geloof. Weer een bevestiging van iets wat je eigenlijk al weet, dat het leven tegenslagen kent maar dat je moet proberen om te kijken naar de dingen die je wel hebt in plaats van die je niet hebt.

Iedereen haalt uit een boek wat ie wilt. Ik vond hierin onder andere een bevestiging van wat ik ooit gelezen heb:

“De maatstaf van gezond is: niet wanneer je helemaal niet ziek bent of niks mankeert, maar wanneer je je kunt aanpassen aan de omstandigheden waarin/waarmee je leeft.”

Veel leesplezier!