Kaarsenzakken voor Lichtjesavond – 14 december a.s.

Op 14 december a.s. vindt weer de Lichtjesavond plaats op begraafplaats Leijsenakkers. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement worden talloze kaarsen ontstoken voor iedereen die wij willen herinneren.

Lichtjesavond is ieder jaar weer een indrukwekkend moment van stilstaan en herinnering. Meer informatie vindt je hier.

“Het idee achter de lichtjesavond, die in 2005 voor de eerste keer georganiseerd werd, is dat mensen in de donkere dagen aan het einde van het jaar veel minder gelegenheid hebben de begraafplaats te bezoeken. Na werktijd is het immers te donker om nog naar een graf te gaan. En dat terwijl juist in de maand december mensen vaak behoefte hebben om troost te zoeken. Een moment van aandacht en een warme ontvangst op de begraafplaats kan hierbij een lichtpuntje zijn.” (bron)

Voor Lichtjesavond zijn altijd kaarsenzakken nodig met mooie kleuren, spreuken of berichten. Wie wil mag deze zelf beschrijven en/of versieren met verschillende materialen. Tijdens de avond worden de zakken verspreid over de begraafplaats, gevuld met een beetje zand en tot slot met een brandende kaars die de versiering prachtig verlicht.

De kaarsenzakken kunnen de komende tijd worden versierd tijdens inloopuren en volgens activiteitenrooster. Je bent van harte welkom om er eentje te komen maken of er eentje bij onze vrijwilligers te kopen. Een kaarsenzak kost € 2,50. De opbrengst komt geheel ten goede aan Poppy’s.

Op 23 november, 30 november en 7 december staat de Poppy’s-kraam van 13.00 – 15.30 uur tegenover de Hema. De kaarsenzakken zijn dan te koop. Of neem contact met ons op als je op een ander moment graag een kaarsenzak wilt aanschaffen.