Op 14 december j.l. vond de Lichtjesavond plaats op begraafplaats Leijsenakkers. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement worden talloze kaarsen ontstoken voor iedereen die wij willen herinneren.

Lichtjesavond is ieder jaar weer een indrukwekkend moment van stilstaan en herinnering. Meer informatie vindt je hier.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

“Het idee achter de lichtjesavond, die in 2005 voor de eerste keer georganiseerd werd, is dat mensen in de donkere dagen aan het einde van het jaar veel minder gelegenheid hebben de begraafplaats te bezoeken. Na werktijd is het immers te donker om nog naar een graf te gaan. En dat terwijl juist in de maand december mensen vaak behoefte hebben om troost te zoeken. Een moment van aandacht en een warme ontvangst op de begraafplaats kan hierbij een lichtpuntje zijn.” (bron)

Afbeelding kan het volgende bevatten: nacht en buiten

Traditioneel zijn voor Lichtjsavond altijd kaarsenzakken nodig met mooie kleuren, spreuken of berichten. Ook dit jaar waren vele zakken zelf versierd of beschreven met verschillende materialen. Tijdens de avond werden de zakken verspreid over de begraafplaats, gevuld met een beetje zand en tot slot met een brandende kaars die de versiering prachtig verlicht.

Afbeelding kan het volgende bevatten: nacht

De avond was indrukwekkend, sereen, vol licht en ontmoeting. Vrijwilligers en deelnemers hartelijk dank voor dit samenzijn.