Vrijwilliger stelt zich voor: Margreet Kersten

Hoe heet je en vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Margreet Kersten, sinds februari 65 jaar jong en getrouwd met Willem Kersten in 2000. Samen hebben we 5 kinderen en inmiddels 8 super kleinkinderen. Ik hou ervan om veel buiten te zijn: fietsen, zwemmen en wandelen. Dat laatste niet alleen met onze hond Beike, maar ook om de 2 weken (sinds 9 juni 2015!) op vrijdag met een groep gasten van Poppy’s. Verder probeer ik in mijn dagelijks leven met veel enthousiasme dingen op te pakken en mezelf verder te ontwikkelen door alle contact met anderen.

Hoe ben je bij Poppy’s terecht gekomen? 

Ik heb meegeholpen bij de SamenLoop voor Hoop in Oosterhout (was de 100e keer dat deze in Nederland gehouden werd) in 2014. Nadat er 10% van het bijeengekomen geld vanuit het KWF beschikbaar werd gesteld voor het opzetten van een eigen Inloophuis voor de Amerstreek hebben René  van Ommeren en Mattie Broekmans mij gevraagd in het Bestuur te komen. Dat heb ik met beide handen aangepakt omdat ik inmiddels mijn baan kwijt was na eerder borstkanker in 2010 te hebben gehad en ik dit zoooo’n mooi doel vind.

Wat doe je precies bij Poppy’s?

Ik ben bestuurslid, lid van het Kernteam en daarin verantwoordelijk voor de activiteiten, ik val in als gastteamlid als er iemand uitvalt, wekelijks leg ik de lijst met gastennamen neer die zich voor de diverse activiteiten hebben ingeschreven, ik plaats de wandelingen op de website en loop deze dan op vrijdags, 1x per kwartaal breng ik de lezingenflyers naar adressen in Terheijden en ik coördineer de maak- en verkoop kaarsenzakkenactie op de jaarlijkse lichtjesavond van begraafplaats Leijsenakkers.  Een diversiteit aan taken die mijn week kleuren en mede inhoud geven. De ontmoeting met zoveel mooie mensen als gast en gastteam geven me nieuwe energie.

Wat is je favoriete (vakantie)land en waarom is dat jouw favoriete land?

Dat is er niet 1 maar dat zijn er eigenlijk veel meer, omdat ik dol ben op reizen! Dus een heleboel. Frankrijk vanwege de leuke plekjes en het vaak warmere weer en Oostenrijk vanwege de bergen en meren (ik ski heel graag en wandelen zomers is daar fantastisch). Portugal, Griekenland en Spanje vanwege de mooie stranden en cultuur.

Welk citaat wil je met ons delen? 

“Geluk is houden van wat je hebt”. Zo mooi! Veelal blijven mensen dingen najagen en maakt het ze onrustig, maar als je houdt van wat je hebt, voel je dat het vaak recht voor je en heel dichtbij je ligt.

Wat ik tot slot wil zeggen…

Poppy’s is een sfeervolle ontmoetingsplek waar je warm wordt opgevangen door ons mooie gastteam en waar je jezelf kunt zijn. Niets moet maar er kan o, zo veel!