Welkom, leuk dat je onze pagina bezoekt!

We vertellen je graag iets meer over Poppy’s Young.

Poppy’s Young is er voor iedereen die geraakt is door kanker in de leeftijd van +/- 16-30 jaar. En niet alleen als je zelf kanker hebt (gehad), maar ook voor je vrienden, familieleden of andere mensen in jouw omgeving. Kanker heb je namelijk niet alleen, maar ook met de mensen die om je geven.

Je kunt ons vinden op Instagram waar we wekelijks berichten plaatsen die een glimlach op je gezicht kunnen brengen, je kunnen helpen je zinnen te verzetten of berichten die je aan het denken zetten. Zo geven we tips voor boeken, films en podcasts maar ook tips om te ontspannen en creatief bezig te zijn en nog vele anderen dingen.

Ons doel is om ons inloophuis meer bekendheid te geven onder deze doelgroep: gewoon laten weten dat we bestaan. Bij genoeg bekendheid zouden we graag leuke activiteiten organiseren, om elkaar te leren kennen en te kletsen over de dingen die we allemaal meemaken.

Dus help jij mee om ons inloophuis onder de aandacht te brengen? Volg ons op Instagram en deel onze posts en verhalen. Misschien kunnen we dan in de toekomst “echt” kennismaken.

P.S. Heb je tips, vragen of lijkt het je leuk om je als vrijwilliger bij ons aan te sluiten? Stuur dan een bericht naar info@inloophuispoppys.nl

De mensen achter Poppy’s Young

Rimke Peeters

Hoi, mijn naam is Rimke. Ik ben 24 jaar. In het dagelijks leven werk ik als orthopedagoog op een super leuke praktijk en in mijn vrije tijd doe ik onder andere vrijwilligerswerk voor Inloophuis Poppy’s. Kanker is iets wat helaas meerdere malen in onze familie is voorgekomen. Op mijn twaalfde is mijn opa overleden aan leukemie en op mijn negentiende kreeg mijn moeder blaaskanker. Ik zat toen in het tweede jaar van mijn studie en woonde op kamers in Utrecht. Dit was een ontzettend zware en intense periode. Ik ben dolgelukkig dat mijn moeder heeft kunnen herstellen en nu alweer een aantal jaar ‘schoon’ is! Begin februari van dit jaar kreeg mijn oma baarmoederkanker. Gelukkig maakt ook zij het naar omstandigheden goed. Ook vanaf de zijlijn heb ik kunnen zien hoe deze ziekte familie van vrienden en vriendinnen trof.

Ik zet me in bij Inloophuis Poppy’s, omdat ik graag wil klaarstaan voor anderen. Ik vind het belangrijk om op deze manier mijn steentje te kunnen bijdragen door anderen te helpen die ook in aanraking zijn (gekomen) met kanker, op welke manier dan ook. Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het kan zijn om mee te strijden vanaf de zijlijn en hoe dit jaren later nog steeds van impact kan zijn op je leven. Ik hoop middels het Poppy’s Young platform mensen te ondersteunen en ontspanning te bieden, iets wat ik zelf in die periode, en nu nog steeds, erg fijn zou vinden.

Eva van der Weide

Hoi, mijn naam is Eva en ik ben 23 jaar en momenteel werk ik als freelance grafisch designer in Oosterhout. Omdat ik veel thuis en alleen werk ben ik dit jaar vrijwilligerswerk gaan doen bij Inloophuis Poppy’s. Helaas heb ik, net als vele andere mensen, ook te maken gehad met kanker. Toen ik 14/15 was kreeg mijn vader de diagnose kanker, na een periode ziek zijn is mijn vader helaas aan de gevolgen van zijn kanker overleden toen ik 16 was. Door dit mee te maken heb ik kunnen zien dat kanker meer met zich mee brengt dan alleen de ziekte zelf. Het heeft een enorme impact op de levens van iedereen die er mee te maken heeft.

Een groep die, in mijn mening, soms vergeten wordt hierin zijn de jongeren die te maken hebben met deze ziekte. En omdat ik uit ervaring weet hoe het is om als jongere kanker van dichtbij mee te maken wil ik graag mijn steentje bijdragen en ondersteuning bieden waar dat kan. Het Poppy’s Young-platform is opgezet om inspiratie, ontspanning en ondersteuning te bieden aan deze jongeren.

[instagram-feed]