Vrijwilliger stelt zich voor – Kaarina Heringa

Hoe heet je en vertel eens iets over jezelf?

Mijn naam is Kaarina Heringa-Schoonheim. Ik ben 36 jaar, van oorsprong Oosterhoutse en heb jaren in de zorg- en welzijnssector gewerkt. Inmiddels woon ik in Rijen maar ben ik nog altijd met Oosterhout verbonden, onder andere door Poppy’s.

Hoe ben je bij Poppy’s terecht gekomen?

Omdat ik graag en vrij gemakkelijk schrijf, wilde ik daarmee iets doen voor een goed doel of instelling, om daarmee hun slagkracht te vergroten. Daarnaast trok het Inloophuis al jaren mijn aandacht toen ik zelf nog met kwetsbare groepen werkte. Ik vond het een heel geslaagd voorbeeld van hoe vrijwilligers hun krachten zo weten te bundelen dat er plek, een voorziening ontstaat die uitgroeit tot een volwaardige partner in het zorgnetwerk. Er was in de herfst van 2018 een vacature voor een PR-vrijwilliger; dat mocht ik worden!

Wat doe je precies bij Poppy’s? 

Op dit moment ondersteun ik Poppy’s met allerlei vormen van PR en communicatie. Ik maak content voor onze website en social media, schrijf artikelen en denk mee over verschillende externe uitingen, in woord en beeld. Het recente jaarverslag was van mijn hand en maandelijks stel ik de nieuwsbrief samen. Verder sluit ik aan bij het Kernteam en Promotieteam.

Wat is je favoriete (vakantie)land en waarom?

Ooit heb ik mijn hart verpand aan Ierland. Of Schotland, of toch Engeland, ik kan eigenlijk niet kiezen. Maar alles op dat prachtige eiland staat bovenaan mijn vakantielijst. De natuur is ruig en ongerept; de cultuur en folklore heel interessant. Zwerven van dorpje naar dorpje door de Schotse heuvels of op verkenning gaan door het Engelse Dartmoor, ik kan het je echt aanraden.

Welke wijsheid wil je met ons delen?

Uit een boek van Winnie the Pooh: “Rivers know this: there is no hurry, we shall get there some day.”

Wat ik tot slot wil zeggen

Bijzonder aan vrijwilligerswerk vind ik dat je, ongeacht je achtergrond of loopbaan, altijd een manier kan vinden om je talenten in te zetten. Alleen al bij ons Inloophuis is er een enorm palet aan verschillende kwaliteiten en vaardigheden te zien van onze vrijwilligers, stuk voor stuk verschillend maar iedereen draagt bij wat bij hem/haar past.

Ik ben trots op het Inloophuis en hoe het daadwerkelijk een ontmoetingsplek is waar onze gasten zichzelf kunnen zijn; een enorm waardevolle bron om op terug te vallen als het leven door ziekte op zijn kop staat.