Hoe heet je en vertel eens iets over jezelf?

Mijn naam is Ludy Peeters. Ik ben dit jaar Sarah geworden, ben al 25 jaar getrouwd met mijn Bart en samen hebben we 2 prachtige lieve meiden, Rimke (23) en Marte (20). Ik ben geboren in Rotterdam, op het Noordereiland maar voor dat ik 1 werd zijn we al verhuisd naar Breda. Op mijn 6e ben ik met mijn familie naar Oosterhout gekomen en daar woon ik nu nog steeds. Ik verwacht ook niet dat ik er ooit nog weg ga, want we hebben het hier prima naar ons zin.

Hoe ben je bij Poppy’s terecht gekomen?

In september 2015 werd bij mij, na een opname in het ziekenhuis voor een darmontsteking die maar niet overging, blaaskanker ontdekt. Toen ik aan de beterende hand was ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk. Ik was al een aantal jaren actief geweest bij Stichting de Gangmaokers en bij het Parkfeest maar wilde graag écht iets voor iemand betekenen. Zo ben ik via de site “Oosterhout voor elkaar” achter het bestaan van Inloophuis Poppy’s gekomen. Daar werden vrijwilligers gezocht voor uiteenlopende taken. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij het promotieteam van Poppy’s. En in het kort houdt het in dat we samen met een groepje vrijwilligers proberen Poppy’s meer naamsbekendheid te geven. We laten ons zien op evenementen, zorgen voor de publicatie in de bladen en de social media kanalen, gaan de hort op om mensen te vertellen wie we zijn, wat we doen en om ze uit te nodigen een keer een kijkje te nemen in ons inloophuis.

Wat is je favoriete (vakantie)land en waarom?

Het ultieme vakantiegevoel: wakker worden, naar buiten kijken en dan de zon zien schijnen. Dan zet ik een lekkere kop thee, pak een boek en nestel mij in een stoel om van het moment te genieten. Dat kan natuurlijk op heel veel plekken op de wereld. Tot nu toe zijn Griekenland en Italië mijn favoriet. We gaan bij voorkeur in het voorjaar en najaar. Weg van het massatoerisme en de allerheetste periodes. De dagen afwisselen met niks doen en er op uit trekken om de mooie oude dorpjes te bekijken en van de natuur te genieten.

Welke wijsheid wil je met ons delen?

Ik las een keer in een tijdschrift het volgende:
De maatstaf van gezond is: “Niet wanneer je helemaal niet ziek bent, maar wanneer je je kunt aanpassen aan de omstandigheden waarin/waarmee je leeft.” Ik heb zelf 2 stoma’s en beschouw mezelf als kerngezond!

Wat ik tot slot nog wil zeggen…

Onder het mom van “durf te vragen”: Mocht je wat tijd over hebben om wat vrijwilligerswerk te doen, loop dan eens binnen bij ons inloophuis of zoek contact met ons via onze site www.inloophuispoppys.nl. We kunnen altijd handjes gebruiken voor diverse bezigheden. Dat kan variëren van 2 keer per jaar helpen bij een evenement (6 uurtjes per jaar) of een een PR/communicatie functie voor 4-8 uur per week. Voor ieder wat wils!