Stichting Op Den Alpe Rijen zet zich net als Poppy’s in voor wie geraakt is door kanker. Samen met een bijzondere groep vrijwillgers realiseren zij persoonlijke initiatieven dichtbij huis en vervullen wensen. We dragen elkaars activiteiten een warm hart toe en werken regelmatig samen. Lees meer


Wij zijn een IPSO centrum. Dat betekent dat ons Centrum voor leven met en na kanker is aangesloten bij brancheorganisatie IPSO. IPSO staat voor Instellingen Psychosociale Oncologie. Verdeeld over Nederland zijn er op 81 locaties Centra voor leven met en na kanker. Er werken ruim 4500 bevlogen vrijwilligers in de IPSO centra. Via IPSO krijgt Poppy’s toegang tot diverse trainings-en scholingsprogramma’s, toegang tot de IPSO Academie, de mogelijkhied voor een AVG-proof registratie van al onze relaties in de IPSO.community, belangenbehartiging, versterking van samenwerking tussen de Centra voor leven met en na kanker en deelname aan het Kwaliteitsprogramma.


Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. De gevolgen zijn vaak overweldigend. Als je het zelf hebt. Maar ook als je iemand kent met de ziekte. Voor al die miljoenen mensen maken we al ruim 71 jaar het verschil.

We zetten ons in voor initiatieven die mensen verder helpen. Dat betekent niet alleen kanker bestrijden, maar we maken ons ook hard voor een beter leven met de ziekte. Of je nu kanker wilt voorkomen, net de diagnose hebt gehad, midden in de behandeling zit, of je afvraagt hoe het verder gaat. We zorgen voor initiatieven die mensen ondersteunen, zoals Centra voor leven met en na kanker en het platform kanker.nl. En we werken aan leven veranderend onderzoek waar patiënten snel wat aan hebben. Dat doen we gelukkig samen met duizenden anderen die zich inzetten voor het goede doel dat ons allemaal aangaat.

Het Nationaal Fonds Tegen Kanker zet zich in voor Langer Beter Leven na na kanker.  Helaas is er tijdens en na dat vaak zware traject geen of te weinig aandacht voor de mens achter de patiënt. Geen aandacht voor wat je lijf fysiek en mentaal moet doormaken. De waarde van voedingbewegen en welzijn (psychosociale hulp) is dan super belangrijk. Niet in de laatste plaats om de behandelingen succesvol te laten verlopen. Dat heeft aandacht nodig en dat is ook mogelijk omdat we voor al die onderdelen ook mensen hebben opgeleid om daarbij te ondersteunen. Helaas is dat nog steeds geen standaardzorg. Daarom zet het NFtK, dankzij onze donateurs, vol in op voorlichting, patiëntgerichte projecten en wetenschappelijk onderzoek. Op de website lees je daar veel meer over.