Over Stichting Inloophuis Poppy’s

Poppy’s is dé ontmoetingsplek voor mensen die geraakt zijn door kanker. Onze gasten wonen in Oosterhout en omgeving. Onze naam is ontleend aan de klaproos.

Poppy’s: de oorsprong van onze naam

Poppy is het Engelse woord voor klaproos. De klaproos is een mooie bloem die rood van kleur is. De bloem van de klaproos oogt dun en kwetsbaar. De klaproos blijkt echter ongekende krachten te hebben. De geneeskracht van de klaproos is indrukwekkend. De klaproos lijkt kwetsbaar, maar is in feite ijzersterk. De zaden van de klaproos behouden onder de grond erg lang hun kiemkracht. Ze ontkiemen als ze, soms na jaren, weer aan de oppervlakte komen. De klaproos is dan ook een echte overlever.

Poppy’s ondersteunt mensen die geraakt zijn door kanker op hun weg naar invulling van kwaliteit van leven. We bieden een inloophuis waar je samen kunt zijn met mensen die weten wat je doormaakt. Ook organiseren we individuele of gezamenlijke activiteiten.

Onze gastvrouwen en gastheren zijn er voor de gasten. Zij zijn geen professionele hulpverleners, maar betrokken en getrainde mensen die je op je gemak stellen en een luisterend oor bieden. Zij hebben een gedegen basistraining gevolgd vanuit IPSO, de brancheorganisatie van inloophuizen en psycho-oncologische therapeutische centra. Met hun warme persoonlijkheid zorgen zij voor een goede sfeer. Zij kunnen zich inleven in de ervaringen van de gasten. 

Dit zeggen onze gasten:

Het is alsof je in een warm nest komt. Je kunt praten over je ziekte, maar ook over andere dingen. Je pept elkaar een beetje op. Je zit allemaal in hetzelfde schuitje: je wilt allemaal  overleven.

Bij Poppy’s heb je een plek voor jezelf. Waar mensen zijn die begrijpen wat je hebt  doorgemaakt. Je hoeft niets te vertellen. Maar als je wilt kan het wel.