Vrijwilligers zijn ons belangrijkste kapitaal

Zonder vrijwilligers kan het inloophuis niet open en gaan de activiteiten niet door. Daarom krijgen vrijwilligers bij Poppy’s aandacht, goede begeleiding en een gedegen basistraining vanuit IPSO, de brancheorganisatie van inloophuizen en psycho-oncologische therapeutische centra. We zoeken een goede match tussen taken en persoonlijkheden. En zorgen ook voor sterke combinaties tussen personen, zodat er een goed samenspel ontstaat tussen de vrijwilligers die met elkaar samenwerken.

Sommige vrijwilligers hebben zelf kanker of kanker gehad. Of zijn nauw betrokken bij iemand in hun omgeving die geraakt is door kanker. Andere vrijwilligers hebben een achtergrond als verpleegkundige of als maatschappelijk werker. Of willen gewoon graag een zinvolle bijdrage leveren.

De vrijwilligers die in het inloophuis de gasten ontvangen en met hen praten, noemen wij onze gastvrouwen en gastheren. Er zijn ook vrijwilligers die vanuit hun vakkennis de verschillende activiteiten begeleiden. Ook hebben we vrijwilligers voor huishoudelijke zaken, klusjes in het huis of tuinonderhoud.

Poppy’s streeft ernaar vrijwilligers te hebben uit alle gemeenten in de Donge- en Amerstreek.

Ook interesse in vrijwilligerswerk voor Inloophuis Poppy’s? Kijk hier voor onze vacatures. 


Coördinator Babette Damen

“Wat een warme sfeer hangt er in het huis! Zelden ben ik zo hartelijk ontvangen als hier. De eerste keer dat ik het huis binnenliep, voelde ik meteen al de warme betrokkenheid. Ik ervaar de vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten met prachtige activiteiten dan ook als heel bijzonder. Dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van deze mooie stichting.

De ziekte kanker ligt me nauw aan het hart. Mijn eigen ervaringen met deze ziekte in mijn familiekring hebben me doen beseffen dat ik alles uit het leven wil halen, wat haalbaar is. Dat Poppy’s op mijn pad is gekomen, voelt als een prachtige kans om ook op dit gebied iets te kunnen betekenen voor mensen die geraakt zijn door kanker, in welke vorm dan ook.” Lees meer.