Vrijwilligers zijn ons kapitaal

Zonder vrijwilligers kan ons centrum niet open en gaan de activiteiten niet door. Daarom krijgen onze vrijwilligers veel aandacht, goede begeleiding en een gedegen basistraining vanuit IPSO, de brancheorganisatie van centra voor psychosociale ondersteuning bij leven met en na kanker. We zoeken een goede match tussen taken en persoonlijkheden en zorgen ook voor een goed samenspel tussen vrijwilligers die met elkaar samenwerken.

Sommige vrijwilligers hebben zelf kanker (gehad). Of zijn nauw betrokken bij iemand in hun omgeving die geraakt is door kanker. Andere vrijwilligers hebben een achtergrond als verpleegkundige of als maatschappelijk werker. Of willen gewoon graag een zinvolle bijdrage leveren.

Onze gastvrouwen en gastheren ontvangen onze gasten en zijn het eerste aanspreekpunt. Er zijn ook vrijwilligers die vanuit hun vakkennis de activiteiten begeleiden. Daarnaast hebben we vrijwilligers voor ondersteunende taken zoals promotie, ICT, huishoudelijke zaken en klusjes in het huis. Poppy’s streeft ernaar vrijwilligers te hebben uit alle gemeenten in de Donge- en Amerstreek. Ook interesse in vrijwilligerswerk voor Inloophuis Poppy’s? Kijk hier voor onze vacatures. 

Coördinatoren Susan & Monique

Mijn naam is Susan van der Gouw en sinds 1 mei 2021 ben ik  coördinator bij Poppy’s. Zelden ben ik zo hartelijk ontvangen als hier. De eerste keer dat ik het centrum binnenliep, voelde ik meteen al de warme betrokkenheid. Ik ben dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van deze mooie organisatie.

De ziekte kanker ligt me na aan het hart. Het is en blijft een ziekte waar helaas velen van ons door geraakt worden. Zo ook ikzelf. Mijn moeder is medio 2020 overleden aan de gevolgen van kaakkanker. Van dichtbij heb ik meegekregen wat de impact van deze ziekte is. Naast het gemis van haar, wat zich vaak uit in de kleinste dingen, heeft het me ook iets gebracht. Namelijk dat iedere dag telt en dat ik die dagen zoveel mogelijk wil vullen met dingen en mensen die er toe doen. Dingen en mensen waar ik blij van word!

In mijn privéleven besteed ik zoveel mogelijk tijd met mijn gezin. Ik ben moeder van dochter Ninthe en zoon Siem, beiden nog in de basisschoolleeftijd. Hen zien groeien en bloeien maakt me trots en blij! Ik geniet van hun puurheid, hun onbevangenheid en leer van de uitdagingen die ze me bieden, de welbekende ‘spiegelmomenten’. Mede door en voor hen probeer ik zo goed mogelijk bij mezelf te blijven, wat me niet altijd meevalt.

Tijdens mijn school- en studententijd heb ik jarenlang een weekendbaantje gehad bij bejaarden. Daarna ben ik gaan werken als leerkracht op een basisschool en voordat ik bij Poppy’s kwam was ik consulent bij een van oudsher Wsw-bedrijf, waar ik mensen met een beperking mocht begeleiden in hun werk. Stuk voor stuk mooie uitdagingen met bijzondere mensen! Dat Poppy’s op mijn pad is gekomen, voelt als een prachtige kans om iets te kunnen betekenen voor mensen die, net als ik, geraakt zijn door kanker, in welke vorm dan ook.

Mijn naam is Monique Potters en sinds 1 oktober 2022 ben ik de tweede coördinator bij Poppy’s. Ik zet me in om de naamsbekendheid van Poppy’s te vergroten zodat mensen de weg kunnen vinden naar ons gastvrije centrum voor leven met en na kanker in Oosterhout. Daarnaast ga ik me bezighouden met de coördinatie van fondsenwerving.

Kanker is helaas een rode draad in mijn leven. Ik verloor een goede vriend en een vriendin die op jonge leeftijd werden getroffen en in mijn familie komt kanker veel voor. Mijn moeder is overleden aan kanker en ook mijn zus is ziek. Zelf kreeg ik 9 jaar geleden de diagnose borstkanker. Mijn kinderen waren toen 13 en 16 jaar oud. Na een intensief behandeltraject van 10 maanden dacht ik het leven weer te kunnen oppakken; werken, sociale contacten en vrijwilligerswerk. Dat was een misrekening. Ik had veel naweeën van de behandelingen en ook mentaal bleek ik er nog niet klaar voor. Gelukkig nam ik het initiatief om koffie te gaan drinken bij het Toon Hermans Huis in Tiel. Het contact met lotgenoten en vrijwilligers daar tijdens de wekelijkse boetseer- en schilderlessen en yogalessen hielp enorm. Na twee jaar kon ik weer zelfstandig verder.

Geboren in Roosendaal, getogen in Valkenswaard, gestudeerd in Amsterdam en na  27 jaar in de Betuwe, Geldermalsen gewoond te hebben woon ik sinds 1 april jl. samen met Erik en ons hondje Cato in Drimmelen. Ik heb in het verleden een eigen PR-adviesbureau gehad en ben werkzaam geweest als trainer en coach en docent marketing op een Amerikaanse school. Het verlangen om betekenisvol werk te doen in mijn nieuwe woonomgeving komt nu mooi samen met mijn professionele ervaring en mijn ervaring als kankerpatiënt en naaste van patiënten. Ik ben intrinsiek gemotiveerd en heb er enorm veel zin in: mooier kan toch niet?