Vrijwilligers zijn ons belangrijkste kapitaal

Zonder vrijwilligers kan het inloophuis niet open en gaan de activiteiten niet door. Daarom krijgen vrijwilligers bij Poppy’s aandacht, goede begeleiding en een gedegen basistraining vanuit IPSO, de brancheorganisatie van inloophuizen en psycho-oncologische therapeutische centra. We zoeken een goede match tussen taken en persoonlijkheden. En zorgen ook voor sterke combinaties tussen personen, zodat er een goed samenspel ontstaat tussen de vrijwilligers die met elkaar samenwerken.

Sommige vrijwilligers hebben zelf kanker of kanker gehad. Of zijn nauw betrokken bij iemand in hun omgeving die geraakt is door kanker. Andere vrijwilligers hebben een achtergrond als verpleegkundige of als maatschappelijk werker. Of willen gewoon graag een zinvolle bijdrage leveren.

De vrijwilligers die in het inloophuis de gasten ontvangen en met hen praten, noemen wij onze gastvrouwen en gastheren. Er zijn ook vrijwilligers die vanuit hun vakkennis de verschillende activiteiten begeleiden. Ook hebben we vrijwilligers voor huishoudelijke zaken, klusjes in het huis of tuinonderhoud.

Poppy’s streeft ernaar vrijwilligers te hebben uit alle gemeenten in de Donge- en Amerstreek.

Ook interesse in vrijwilligerswerk voor Inloophuis Poppy’s? Kijk hier voor onze vacatures. 


Coördinator Susan van Engelen

Mijn naam is Susan van Engelen en sinds 1 mei 2021 ben ik de vaste coördinator bij Inloophuis Poppy’s. Dat is normaal gesproken een huis waar tal van prachtige activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers die zich daar met hart en ziel voor inzetten. Ook al laat het gros van deze activiteiten nog even op zich wachten (vanwege corona), zelden ben ik zo hartelijk ontvangen als hier. De eerste keer dat ik het huis binnenliep, voelde ik meteen al de warme betrokkenheid. Ik ben dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van deze mooie stichting.

De ziekte kanker ligt me nauw aan het hart. Het is en blijft een ziekte waar helaas velen van ons door geraakt worden. Zo ook ikzelf. Mijn moeder is medio 2020 overleden aan de gevolgen van kaakkanker. Van dichtbij heb ik meegekregen wat de impact van deze ziekte is of kan zijn. Naast het gemis van haar, wat zich vaak uit in de kleinste dingen, heeft het me ook iets gebracht. Namelijk dat iedere dag telt en dat ik die dagen zoveel mogelijk wil vullen met dingen en mensen die er toe doen. Dingen en mensen waar ik blij van word!

In mijn privéleven besteed ik dan ook zoveel mogelijk tijd met mijn gezin. Ik ben getrouwd met Michel en moeder van dochter Ninthe en zoon Siem, beiden nog in de basisschoolleeftijd. Hen zien groeien en bloeien maakt me trots en blij! Ik geniet van hun puurheid, hun onbevangenheid en leer van de uitdagingen die ze me bieden, de welbekende ‘spiegelmomenten’. Mede door en voor hen probeer ik zo goed mogelijk bij mezelf te blijven, wat nog niet altijd meevalt als je het mij vraagt.

Tijdens mijn school- en studententijd heb ik jarenlang een weekendbaantje gehad bij bejaarden. Daarna ben ik gaan werken als leerkracht op een basisschool en voordat ik bij Poppy’s kwam was ik consulent bij een van oudsher Wsw-bedrijf, waar ik mensen met een beperking mocht begeleiden in hun werk. Stuk voor stuk mooie uitdagingen met bijzondere mensen!

Dat Poppy’s op mijn pad is gekomen, voelt als een prachtige kans om iets te kunnen betekenen voor mensen die, net als ik, geraakt zijn door kanker, in welke vorm dan ook.