Datum/Tijd
22/01/2020
19:30 - 21:30

Locatie
Inloophuis Poppy\'s

Categorieën


Lezing ‘palliatieve zorg’

Palliatieve zorg

Leven aan de dagen toevoegen

 

Aldus het motto van de palliatieve zorg. Nog maar een jonge loot in de zorg en geneeskunde in Nederland.

 

Eigenlijk biedt palliatieve zorg ook een tegengeluid in een maatschappij waar alles lijkt te draaien om sneller en beter, waar gezondheid en eigen regie hoog in het vaandel staan. Palliatieve zorg begint bij het erkennen van onze sterfelijkheid én vraagt aandacht voor de kwaliteit van leven, juist als er ziekte en tegenslag is. Dat gaat ook over de laatste, terminale zorg, maar palliatieve zorg begint veel eerder, namelijk bij een ingrijpende diagnose. Of misschien begint palliatieve zorg wel bij de geboorte: wij zijn immers allemaal sterfelijk. Hoe gaan we daar mee om?

Madeleine Timmermann neemt ons mee op een ontdekkingstocht: wat is palliatieve zorg eigenlijk en wat is de waarde ervan in het alledaagse leven? Onderweg staan we stil bij: ontmoeting, communicatie en rituelen. Het is een interactieve presentatie met veel voorbeelden en zal u hopelijk inspireren.

Dr. Madeleine Timmermann (1965) werkte jarenlang als verpleegkundige. Ze studeerde theologie aan de Universiteit van Tilburg en deed daar promotieonderzoek naar goede zorg voor kwetsbare mensen. Ze is verbonden aan hospice Roosdonck (Stichting Groenhuysen) als geestelijk verzorger. Daarnaast is ze werkzaam als freelancer (trainer, spreker) op gebied van o.a. palliatieve zorg en zorgethiek.

Inloop: 19.00 uur
Lezing: 19.30 uur

Natuurlijk is er gelegenheid tot napraten.

 

 

Reservering

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.