We streven ernaar om lotgenoten met elkaar in contact te brengen. Het blijkt erg fijn te zijn om in contact te komen met mensen die dezelfde ervaringen hebben en weten wat je doormaakt. Tijdens activiteiten bij Poppy’s ontmoet je lotgenoten maar we faciliteren ook speciale groepen.

In 2023 zijn we gestart met een lotgenotengroep voor palliatieve patiënten. Op 4 april a.s. start een tweede groep. Als je te horen krijgt dat je niet meer beter wordt dan is dat enorm heftig. Door nieuwe behandelingen blijkt echter dat de palliatieve fase steeds langer kan duren. Hoe ga je om met de wetenschap dat je tijd beperkt is? Hoe ga je om met je naasten, je werk, hoe leef je door? Nicole de Graaf, zelf palliatief borstkanker patiënte begeleidt de groep samen met onze gastvrouwen Marjan en Alice. Iedereen die kanker heeft en niet meer beter wordt is van harte welkom om deel te nemen.

In 2023 zijn we ook gestart met een lotgenotengroep voor naasten van mensen met kanker. Want kanker heb je niet alleen. Als je naast een dierbaar persoon staat die ziek is dan heeft dat veel effect op jou. Sommige mensen vinden contact met lotgenoten fijn. Het uitwisselen van ervaringen en het delen van gevoelens met anderen kan ook jou helpen een moeilijke periode door te komen. Wellicht krijg je als naaste schuldgevoelens of maak je je veel zorgen en ervaar je stress? En hoe zorg je in deze periode ook voor jezelf? Wees welkom om ervaringen uit te wisselen en te delen. De groep wordt begeleid door Helga en Henny, beide verbonden aan Poppy’s.

Op 4 april starten we ook met een groep voor nabestaanden. Want als je iemand verloren hebt als gevolg van kanker kan het erg fijn zijn om steun te zoeken bij mensen die precies hetzelfde hebben meegemaakt. deze groep wordt begeleid door Anneke en Ben.

Voor de lotgenotengroepen kun je je aanmelden via e-mail: info@inloophuispoppys.nl. Vergeet niet je telefoonnummer te vermelden dan nemen wij contact met je op.